PROGRAM KNJIŽEVNIH REZIDENCIJA

ODISEJEVO UTOČIŠTE (ULYSSES' SHELTER)

Projekt Ulysses' Shelter: building writers-in-residence network organizira književne rezidencije za mlade pisce, prevoditelje, urednike i druge sudionike u umjetničkom procesu stvaranja književnih djela. Projekt je započeo krajem 2018. godine na tri lokacije – u Ljubljani, u Larissi i na otoku Mljetu, u organizaciji izdavačke kuće Sandorf iz Zagreba, a partneri na projektu su Društvo slovenskih pisateljev (DSP) iz Ljubljane i izdavačka kuća Thraka iz Larisse. Svaki rezident će od prosinca 2018. do listopada 2019. provesti po tri tjedna na svakoj od lokacija, a ideja projekta je u budućnosti postupno proširiti mrežu partnera na druge mediteranske zemlje, približiti mediteranske otoke umjetnicima iz cijelog svijeta i otkriti im kreativni potencijal tih prostora. Tovar.hr glavno je sredstvo informiranja o projektu Ulysses' Shelter – o rezidentima i njihovim radovima te o događanjima u sklopu projekta (čitanjima, radionicama, konferencijama i druženjima s rezidentima). U sklopu svake rezidencije gosti na stranici Tovar.hr objavljuju umjetničke tekstove putem kojih zainteresirana javnost može pratiti njihovo putovanje kroz lokacije uključene u projekt.

Javni poziv za donacije knjiga

Dragi knjižničari i svi ljubitelji knjiga,

Međunarodna književna rezidencija Odisejevo utočište na otoku Mljetu poziva Vas da donirate knjige za našu Međunarodnu pjesničku knjižnicu. Pjesnička knjižnica je dio našeg projekta književnih rezidencija Odisejevo utočište na Mljetu, koji sufinancira program EU Kreativna Europa i hrvatsko Ministarstvo kulture te podržava Javna institucija Nacionalni park Mljet i Općina Mljet. Knjižnica je presudna za naš projekt književne razmjene, kao fizički prostor i kao virtualna baza važnih i relevantnih podataka u svakom društvenom, kulturnom ili umjetničkom kontekstu. Pjesnička knjižnica sadržavat će veliku zbirku knjiga poezije na mnogim jezicima i spajat će udaljeni otok s pjesnicima i čitateljima iz cijelog svijeta.

Donacije prihvaćamo isključivo u obliku knjiga poezije (zbirke ili antologije) na bilo kojem jeziku, bez obzira koliko male ili velike bile.

Sve informacije o napretku projekta Pjesničke knjižnice možete pratiti na našoj stranici www.tovar.hr.

Adresa na koju možete slati donacije je:

 

Općina Mljet

 „Za Pjesničku knjižnicu“

Zabrežje 2

20225 Babino Polje

Babino Polje

Hrvatska

 

Hvala!

 

Tim Odisejevog utočišta


Impresum

Sandorf - izdavač osnovan u Zagrebu 2008., objavljuje domaću i stranu književnost i knjige iz širokog područja humanistike.

Centar za istraživanje i promicanje urbane kulture (CIP) neprofitna je udruga koja postoiji već dvadeset godina. Osnovana 1998., djeluje u područjima kulture i umjetnosti, urbanizma te mobilnosti mladih i socijalnog dijaloga.

Glavni urednik: Ivan Sršen
Izvršna urednica: Jana Smrekar
Redakcija: Matko Abramić
Thanos Gogos
Sena Zereyak

Grafički urednik: Nikša Eršek
Održavanje: Nabukodonozor d.o.o.

Partneri na projektu:
Društvo slovenskih pisateljev (Lubljana, Slovenija) - https://www.drustvo-dsp.si/en/home/
Izdavačka kuća Thraka (Larrisa, Grčka) - http://www.thraca.gr/
Udruženje Krokodil (Beograd, Srbija) - http://www.krokodil.rs/

Lietarture Across Frontiers (Aberystwyth, Wales, UK)

Elektronički časopis Tovar.hr izlazi tri puta godišnje. Godina postavljanja prvog broja publikacije na mrežu: 2018. 

Address

Severinska 30, 10110 Zagreb, Hrvatska

Call Us

+ 385 (0)1 789 8457