Tekstovi

Tovar.hr je otvoren za književne tekstove domaćih autor/ica putem stalno otvorenog poziva.

Radove slati na: tekstovi@tovar.hr

Izdavačka kuća i književna agencija Sandorf

Sandorf je osnovan 2007. godine i otada djeluje kao izdavač i kao književna agencija za zastupanje pisaca iz regije u inozemstvu.  Prva je profesionalna književna agencija u Hrvatskoj, a o Sandorfovom uspjehu govore deseci objavljenih knjiga, potpisanih ugovora i korisnih kontakata koje je za hrvatske, ali i pisce iz regije, Sandorf ostvario s izdavačima diljem svijeta.
Objavljuje domaće autore i prijevode važnih europskih publicističkih ostvarenja, a u knjižarama i knjižnicama Sandrof je zastupljen sljedećim bibliotekama: Avantura (prominentni autori s područja ex-Yu), Predikat (biografije istaknutih humanista koji su obilježili 20. stoljeće), Adventure (suvremena europska i svjetska književnost), Zirone (značajna djela s područja povijesti, sociologije, antropologije, itd.), Sandorf&Mizantrop (najvrjednija djela suvremene filozofije), kao i kroz posebne projekte (Izabrana djela Roberta Gravesa, Izabrana djela Nikosa Kazantzakisa, itd...).

Sandorfova rezidencija za sudionike projekta Odisejevo utočište nalazi se u zgradi Kulijer u vlasništvu Nacionalnog parka Mljet, pola sata pješice od mjesta Pomena na sjeveru otoka.

Možete saznati više na stranici www.sandorf.hr


Impresum

Sandorf - izdavač osnovan u Zagrebu 2008., objavljuje domaću i stranu književnost i knjige iz širokog područja humanistike.

Centar za istraživanje i promicanje urbane kulture (CIP) neprofitna je udruga koja postoiji već dvadeset godina. Osnovana 1998., djeluje u područjima kulture i umjetnosti, urbanizma te mobilnosti mladih i socijalnog dijaloga.

Glavni urednik: Ivan Sršen
Izvršna urednica: Jana Smrekar
Redakcija: Matko Abramić
Thanos Gogos
Sena Zereyak

Grafički urednik: Nikša Eršek
Održavanje: Nabukodonozor d.o.o.

Partneri na projektu:
Društvo slovenskih pisateljev (Lubljana, Slovenija) - https://www.drustvo-dsp.si/en/home/
Izdavačka kuća Thraka (Larrisa, Grčka) - http://www.thraca.gr/
Udruženje Krokodil (Beograd, Srbija) - http://www.krokodil.rs/

Lietarture Across Frontiers (Aberystwyth, Wales, UK)

Elektronički časopis Tovar.hr izlazi tri puta godišnje. Godina postavljanja prvog broja publikacije na mrežu: 2018. 

Address

Severinska 30, 10110 Zagreb, Hrvatska

Call Us

+ 385 (0)1 789 8457